FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj     
Kącik smakosza
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Discography Strona Główna :: Freeones talk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yappe
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 04 Gru 2007
Posty: 1383
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 58 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 22:41, 13 Mar 2009    Temat postu:

Moja mama robi sałatkę królewską i też to wszyscy wpieprzają i jarają się :P

dzisiaj za 18,50 kupiłem se pizze w jakiejś małej knajpie z buraczaną obsługą i mega się zdziwiłem bo bardzo dobra a do tego duża. Jak za tą cenę to piękna sprawa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Emze
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 1087
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 48 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Male

PostWysłany: Pią 22:55, 13 Mar 2009    Temat postu:

Oryn napisał:
A co do ciast. Moja matka ma swoją specjalność- szarlotkę królewską. Mega to jest, zawsze wszyscy wpierdalają na jakiś imieninach.


Ehh szarlotka, chodzi mi po glowie juz jakis czas, albo napoleonka :P

Co do salatki, brat robi jakas, yyy nawet nie wiem jak sie taka nazywa. Kupuje w sloiku duzym, posiekanego selera, w miche laduje tez szynke pocieta w mala kosteczke, ananasa w kosteczke, kukurydza z puszki, majonez, pieprz, sol, nawet fajne to wychodzi, i nie ma przy tym za duzo roboty ;)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oryn
Administrator


Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 5286
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 162 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Male

PostWysłany: Pią 23:01, 13 Mar 2009    Temat postu:

Emze napisał:

Co do salatki, brat robi jakas, yyy nawet nie wiem jak sie taka nazywa. Kupuje w sloiku duzym, posiekanego selera, w miche laduje tez szynke pocieta w mala kosteczke, ananasa w kosteczke, kukurydza z puszki, majonez, pieprz, sol, nawet fajne to wychodzi, i nie ma przy tym za duzo roboty ;)


Już po selerze wiedziałem o co chodzi :) U mnie chyba jeszcze jajko do tego idzie, ja nie przepadam za ananasem i dlatego zawsze mniej sobie biorę ale bez niego by się wszystko zdupiło. Świetna sałatka.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LameBwoy
- Think Tank -


Dołączył: 25 Sty 2007
Posty: 4018
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: ŁSK
Płeć: Male

PostWysłany: Sob 10:11, 14 Mar 2009    Temat postu:

mnie rozpierdala cisasto rafaello czy jakos tak, z pizdy nazwa ale zajebiscie smakuje :D

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Yappe
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 04 Gru 2007
Posty: 1383
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 58 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 10:30, 14 Mar 2009    Temat postu:

Oryn napisał:
Emze napisał:

Co do salatki, brat robi jakas, yyy nawet nie wiem jak sie taka nazywa. Kupuje w sloiku duzym, posiekanego selera, w miche laduje tez szynke pocieta w mala kosteczke, ananasa w kosteczke, kukurydza z puszki, majonez, pieprz, sol, nawet fajne to wychodzi, i nie ma przy tym za duzo roboty ;)


Już po selerze wiedziałem o co chodzi :) U mnie chyba jeszcze jajko do tego idzie, ja nie przepadam za ananasem i dlatego zawsze mniej sobie biorę ale bez niego by się wszystko zdupiło. Świetna sałatka.


To właśnie sałatka królewska jest ;d mi bardzo wchodzi


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
woycieh
Permanent Discography User


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 166 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 10:57, 14 Mar 2009    Temat postu:

Oryn napisał:
Woyciech, pierdolnę to cudo jutro może. Jak umrę to wyznaczę kogoś żeby Cię dojechał. Tak po prostu olejem to zalać wszystko?

spoko biore to na siebie, nie ma opcji zeby nie wyszlo ;)
tak, olejem.
aha, po tych kilku dniach lezakowania w temp. pokojowej trzeba to trzymac w lodowce.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
redzyn
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 1060
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 101 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warsoul
Płeć: Female

PostWysłany: Nie 11:01, 26 Lip 2009    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]


polecam, bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Proxy
Barking Mad User


Dołączył: 03 Maj 2007
Posty: 977
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 59 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: zero-dwa-dwa
Płeć: Male

PostWysłany: Nie 11:26, 26 Lip 2009    Temat postu:

to i ja polece coś z tej strony :)
sajgonki pierwsza klasa. Wczoraj z 10 wszamałem

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kacperro
Permanent Discography User


Dołączył: 14 Maj 2007
Posty: 438
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WWA Yelonky
Płeć: Male

PostWysłany: Nie 12:23, 26 Lip 2009    Temat postu:

Ja jakis czas temu wracalem do domu z melanzu i bylem oporowo glodny wiec kupilem sobie w tesco takie dobre male buleczki maslane oraz kabanosa do zagryzienia. miodzio...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cieszak8
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 1015
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 39 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ostrów Wielkopolski
Płeć: Male

PostWysłany: Nie 12:33, 26 Lip 2009    Temat postu:

Kacperro napisał:
Ja jakis czas temu wracalem do domu z melanzu i bylem oporowo glodny wiec kupilem sobie w tesco takie dobre male buleczki maslane oraz kabanosa do zagryzienia. miodzio...


haha też lubię bułeczki i kabanosik z Tesco ;p podbijam ;)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Emze
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 1087
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 48 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Male

PostWysłany: Nie 13:52, 26 Lip 2009    Temat postu:

Ostatnio szamalem zajebista salatke z kluskami z zupek chinskich, serio. Przewyjebana sprawa, gdzies tam mozna wygoglac przepisy.

Wiem, ze kupuje sie ze 3 zupki chinskie, oczywiscie ten makaron trzeba zalac wrzatkiem i odstawic na jakis czas, w innych przepisach podaja, ze samo zmieszanie z majonezem spowoduje, ze zmieknie, nie wiem. Wczesniej smazy sie cycki z kurczaka pokrojona w kostke, mozna posypac to do dowolna przyprawa do grilla, gyros, kurkuma, czy zwykla przyprawa do kurczaka, mozna tez cycka pokroic w kostke i zmieszac to ze startym czochem, wcisnac w jakis woreczek, odstawic na godzine zeby jakos tam przeszlo zapachem i smakiem. Ale dobrze jest posypac tez tymi przyprawami co sa wlasnie dodane do tych zupek, mozna dosypac tez na koncu przy mieszaniu. Po usmazeniu odstawic zeby wystyglo. Dodaje sie tez cebule, papryke czerwona - to i to w kostke, puszka kukurydzy, pietruszka naciowa lub szczypior, majonez, troche musztardy, sol, pieprz, gdzies znalazlem, ze mozna dodawac i pekinska, groszek, gotowane jajo, czy czerwona fasolke.

Sie rozpisalem, ale naprawde polecam.

A wyglada to tak, tylko tu z fasola, szczypiorem, bez jaja.

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Emze dnia Nie 14:05, 26 Lip 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz1337
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 1207
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 28 razy
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Nie 19:39, 26 Lip 2009    Temat postu:

ja ostatnio napierdalam babeczki.aktualnie z brzoskwiniami i kwasna smietana, bo mialem na stanie.
mozna sie wyszalec, banalne w przygotowaniu i lepsze niz jakies jebane czekoladki czy inne scierwa, w ramach slodkosci.

a na obiad szamalem dzis curry z indyka, z zielonym curry, kurkuma, imbirem, cynamonem, na mleku, w tym kokosowym, oczywiscie czosnkiem etc.
dojebane w kosmos, ale trza najpierw mieso pokrojone zalac mlekiem, dobic czosnkiem i wstawic do lodowki najlepeij na dzien; D


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
redzyn
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 1060
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 101 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warsoul
Płeć: Female

PostWysłany: Pon 16:04, 27 Lip 2009    Temat postu:

okej, ja z kolei polecam tortillę:

1 podwójna piers z kurczaka
1 puszka pomodorów w kawałkach
1 mała puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 cebula
fix do dań meksykanskich

Pierś pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać pokrojoną w kostke paprykę i cebulę. Po około 6 min dodac pomidory. Dusić do miekkości. Na końcu dodać kukurydzę, dolać ok 150ml wody i 1/2 paczki fixu.
Gotowy farsz nakładać na podgrzaną tortille, zawijać w kieszonkę. Polać sosem.


Przepis na sos czosnkowy:
• 3 łyżki majonezu

• 3 łyżki śmietany 18%

• sok z cytryny

• sól, pieprz

• czosnek (najlepiej świeży) - 2 ząbki

• opcjonalnie: koperek, chilli



Etapy przygotowania

1. majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną. dodać sok z cytryny - parę kropel.

2. wcisnąć 2 ząbki czosnku. doprawić solą i pieprzem do smaku.

3. do wersji na ostro dodać sproszkowane chili. do łagodnej wersji zamiast czosnku dosypać posiekany koperek. aby dodatkowo złagodzić smak zamiast śmietany dodać jogurt naturalny.

Ja wymieszałam ten sos z ketchupem i z tabasco.

Smacznego:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
redzyn
Ambassador Extraordinary


Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 1060
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 101 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warsoul
Płeć: Female

PostWysłany: Wto 15:53, 29 Cze 2010    Temat postu:

halo halo, czemu ten wątek umarł? :(

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pawlo88
Fuckin' Priceless


Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 2236
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 128 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Błonie
Płeć: Male

PostWysłany: Wto 16:22, 29 Cze 2010    Temat postu:

Nikt nie je... a żyje :D

Ostatnio sobie robię w blenderze szejki węglowodanowo-białkowe: banan, płatki owsiane, białko (smak ciastko z kremem), mleko. Można lodu dodać, żeby było bardziej orzeźwiające. Smakuje, jak smakuje, ale ma dużo węgli i protein. Tzn jest dobre, ale ma taką zawiesistą konsystencję. Śniadanie zaczynam najczęściej jajecznicą, na szynce albo z pomidorami. Na obiad jem pierś, już od roku, prawie codziennie. Wyłącznie z makaronem i ryżem. Nie, nie znudziło mi się ;) . Często jem też dwa obiady, ale ostatnio jest gorąco i się nie chce. Kolacja skromna, najczęściej samo białko albo jakiś jogurt. Zero węglowodanów na noc. Trochę się przez to gotować nauczyłem i zmieniła się moja sylwetka. Jestem generalnie zadowolony. I to co się je, ma bardzo duże znaczenie, bo ma się lepsze samopoczucie. Na koniec tych mądrości dodam, żeby pić dużo wody. Szczególnie latem. ;) Ale, jakby to powiedział Oryn, to truizm i każdy o tym wie, a... i tak tego nie robi ;p


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Pawlo88 dnia Wto 16:26, 29 Cze 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Discography Strona Główna :: Freeones talk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
Strona 11 z 13

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
     Discography: Forum o rapie     
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group   c3s Theme © Zarron Media
Regulamin